Mint ismeretes, az energiahatékonyság javítását célzó beruházása, felújítása után társasági adókedvezményt vehet igénybe, akár a beruházás bekerülési értékének 65%-val megegyező mértékben.

Ügyfelünk, a Rauch Hungária Kft. többek között 2017-ben hajtott végre energiahatékonyságot javító beruházást.

A beruházás megnevezése:

Szennyvíztelep korszerűsítése a Rauch Hungária Kft. nyírmadai telephelyén

Beruházás kezdete: 2017.04.24.

Üzembe helyezés időpontja: 2017.08.16.

A beruházás leírása:

Ügyfelünk nyírmadai telephelyén 2017 nyarán került sor a szennyvíztelep korszerűsítésére, amelynek köszönhetően javult a telephely energiahatékonysága. A beruházás során a technológiai szennyvizet semlegesítő medencében a korábbi három propelleres keverőgép helyett egy kisebb teljesítményű keverőgép került beépítésre, illetve az egyik aknából a beruházást követően gravitációs átvezetéssel juttatják tovább a szennyvizet. Mindemellett automatizálták a keverőgépet, amely így ezentúl nem folyamatosan működik, hanem időzítéssel, ezzel is energiát megtakarítva.

Az audit során megállapítottuk, hogy a szennyvízkezelő rendszer átalakításával a telephely energiafogyasztása éves szinten 58.193,52 kWh-val csökkent.

A beruházás bekerülési értéke: 30.000.000 – 60.000.000 Ft

A beruházás után a Rauch Hungária Kft. már a 2017-es adóévre igénybe vehette az adókedvezményt.

Az adókedvezményhez igénybevételéhez szükséges Igazolást az Axing Kft. állította ki, amellyel alátámasztottuk, hogy a fent említett beruházás valóban az energiahatékonyság növekedését eredményezte.

2018 júliusát követően, kedvező törvényi változásoknak köszönhetően az energiahatékonyságot javító intézkedések után igényelhető TAO adókedvezménynek nem csak a köre, hanem a mértéke is növekedett. Így az energiahatékonyságot javító beruházások vagy felújítások után akár az intézkedés bekerülési értékének 65%-val megegyező kedvezményt is igénybe lehet venni. Erről szóló blogbejegyzésünket a következő linken találja:

Amennyiben Önök is energiahatékonysági intézkedést terveznek, kérjük, forduljanak hozzánk bizalommal!

Elérhetőségek:

Kovács Ferenc
üzletfejlesztési vezető
+36-20-435-5170
ferenc.kovacs@axing.hu