Nemrég jelent meg az 1/2020. (I. 16.) MEKH rendelet, mely a szakreferens alkalmazására kötelezett vállalkozások számára írja elő villamos energia fogyasztás mérők felszerelését.A rendelettel kapcsolatban sok valótlan, torz vagy csak részben igaz „tájékoztatás” kering a piacon.

Szeretnék egyértelművé tenni a rendlelettel kapcsolatos legfontosabb tudnivalót, miszerint az „almérős rendszert” 2021. január 1-ig kell felszerelni, a kötelezettség ekkortól él.

A rendelet még mindig több nem egyértelmű megfogalmazást tartalmaz, amelyekkel kapcsolatban folyamatosan egyeztetünk a hatósággal annak érdekében, hogy Önök számára a legoptimálisabb megoldást tudjuk nyújtani.

Jelen helyzetben a helyszíni bejárások, megbeszélések sokszor nehézkesek vagy teljes mértékben ellehetetlenülnek, ezért az Axing Kft. olyan hatékony megoldásokat készít elő, amelyek során a projekt előkészítésével kapcsolatos tennivalók során az emberi találkozások, kontaktusok nem feltétlenül szükségesek.

Önöktől tehát még némi türelmet kérünk. Az almérős rendelet kapcsán az Axing Kft. teljes körű és személyre szabott megoldást fog nyújtani minden partnerének, melyet biztonsággal még a fenti határidő előtt meg is valósít. A rendelet kapcsán nyújtott szolgáltatásainkról hamarosan tájékoztatjuk.